вівторок, 17 березня 2015 р.


"Використання хмарних технологій на уроках математики та інформатики в світлі орієнтації учнів на здоровий спосіб життя"переглянути 

З досвіду роботи вчителя математики Великовисківської ЗШ І-ІІІ ст. Короп О.О. 



Презентація "Хмарні технології в освіті"
переглянути
Урок алгебри 9 клас
Тема уроку: "Перетворення графіків функцій" переглянути
1. Організаційний момент
2. Актуалізація опорних знань учнів
3. Повідомлення теми, мети і завдань уроку
4. Мотивація навчальної діяльності
5. Вивчення нового матеріалу
   - знайомство з програмою "Жива геометрія"
   - робота в групах (дослідження)
   - звіт груп
   - фізкультхвилинка переглянути
6. Закріплення знань та навичок учнів. Розв'зування вправ
7. Підсумок уроку
8. Домашнє завдання
Фізкультхвилинка переглянути
Презентація до уроку переглянути
Звіт груп переглянути
Сайт Короп О.О. 



19 коментарів:

  1. Олена Олександрівна, Ваше проблемне питання наразі дуже актуальне а також змістовні узагальнення, зроблені на дану тему. Звісно, хотілось би побачити їх втілення у наступних Ваших доробках. Особлива подяка за організацію та упорядкування напрацювань членів шмо (я так розумію, як головному консультанту та досвідченому адміністратору). Кілька порад: можливо, не варто переобтяжувати блоги презентаціями, які можна знайти за вказаними посиланнями; на макетах блогів зробити посилання на корисні сайти та інші блоги, які необхідні як для обміну інформацією так і для творчої роботи. Бажаю подальших досягнень!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Валентина Олександрівна, я дуже вдячна Вам за коментар, за поради.
      Здоров'я Вам, успіхів, наснаги в тяжкій справі освітянській.

      Видалити
  2. Над проблемою " Використання хмарних технологій...", я працюю лише перший рік, думаю обов'язково поділюсь своїми напрацюваннями.

    ВідповістиВидалити
  3. Олено Олександрівно, вдячна Вам за пророблену чималу пошукову роботу в мережі Інтернет по вибору альтернативних (запропонованих вами) хмарних технологій для навчання.
    Переконана в тому, що вчителю необхідно володіти сучасними ІКТ, вміти їх використовувати та створювати власні програмні засоби навчання. Логічно, що сучасна система освіти потребує поєднання традиційних методів навчання з ІКТ, адже учні мають «власну» систему цінностей, інтересів, переконань, які напряму пов’язані з ІТ-технологіями.
    Через перенасиченість інформаційного простору виникає безпосередня необхідність у створені єдиного освітнього інформаційного середовища, який поєднає якісні, доступні ресурси.
    Тому і зацікавилася цією проблемою. В лютому 2015 р. пройшла навчання за дистанційним курсом «Використання хмарних технологій в практиці вчителя математики» при КОІППО імені Василя Сухомлинського.
    І в перспективі хочу спробувати власні сили у створенні україномовних освітніх хмарно-орієнтованих ресурсів. Мені надзвичайно корисно, як молодому вчителю, познайомитися з напрацюваннями колег у цій області.
    Бажаю Вам успіхів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Аліна Володимирівна, повністю з Вами згодна, що вчителю необхідно володіти сучасними ІКТ, вміти їх використовувати та створювати власні програмні засоби навчання.В своїй роботі використовую Вашу презенацію "Найкращі інтернет-ресурси для вчителів математики". Дякую. Ви молодчинка, творчих Вам злетів!

      Видалити
    2. Щиро Вам вдячна за підтримку й сподіваюся на подальшу співпрацю!

      Видалити
  4. Олена Олександрівна, вдячна Вам за вашу пошукову роботу в мережі Інтернет.
    Втілюйте ваші знання в цьому напрямку.
    В перспективі і я хочу спробувати свої власні сили у створенні хмарних технологій.
    Бажаю успіхів , натхнення.

    ВідповістиВидалити
  5. Олена Олександрівна, спасибі Вам за вашу пошукову роботу. Ваші доробки у створені хмарних технологій мене зацікавили. Бажаю успіхів.

    ВідповістиВидалити
  6. Олена Олександрівна! Зацікавилась "хмарними" технологіями. Хочу спробувати сама.Дуже вдячна Вам за креативність, змістовність, оригінальність викладання уроків.

    ВідповістиВидалити
  7. Дякую за дуже цікавий та актуальний матеріал. Успіхів, терпіння та натхнення Вам у подальшій роботі над даною темою.

    ВідповістиВидалити
  8. Олено Олександрівно, щиро вдячна Вам за цікавий матеріал з використання хмарних технологій, що дійсно в значній мірі без особливих зусиль допомагають користуватися необхідним матеріалом не залежно від місця знаходження користувача.
    Розробка Вашого уроку "Перетворення графіків функцій" також дуже цікава та корисна для наслідування.

    ВідповістиВидалити
  9. Олена Олександрівна, дуже вдячна за цікавий та грунтовний матеріал по використанні хмарних технологій. Вважаю, це робота на перспективу,на нашого учня і творчого вчителя! Успіхів,творчості,здоров"я.

    ВідповістиВидалити
  10. Формування мережного суспільства ― суспільства 21 століття, вимагає від вчителів постійного вдосконалення своєї педагогічної майстерності і використання інформаційно-комунікаційні технології під час навчання учнів, тому робота по даному напрямку буде дуже корисною, бажаю Вам успіху. Ваш матеріал є досить цікавий і актуальний в наш час.

    ВідповістиВидалити
  11. Радію Олена Олександрівна твоїм успіхам. Сучасне життя вже неможливо уявити без інформаційно-комунікаційних технологій.Саме тому життєво важливі.Основне завдання зараз - встигати за ними. Бажаю сповнення задумів.

    ВідповістиВидалити
  12. Олена Олександрівна, ваш урок "Перетворення графіків функцій" насичений позитивним психологічним настроєм. Урок пронизаний сучасністю і актуальністю. Цінною є взаємоперевірка і самоперевірка за допомогою ППЗ, що дозволяє учням слідкувати за успіхами на кожному етапі уроку.

    ВідповістиВидалити
  13. Дякую за цікавий урок, за сучасні методи . Успіхів, здоров'я!

    ВідповістиВидалити
  14. Шановні коллеги, дякую Вам за коментарі.Бажаю щоб в житті У кожного із Вас було як у математиці: щастя додавалось, горе віднімалось, достаток множився, а кохання ділилось тільки на двох! Здоров'я Вам і МИРУ!

    ВідповістиВидалити